Welkom!
   Veehandel
   Slachterij
   Vleesverwerking
   Bedrijfsprofiel
   Tracabiliteit & V.K.I. 2010
   Catering
   Slagerijen
   verkoop voorwaarden
   Contactgegevens
   Sponsoring
   Paarden manege
   Contactformulier

 

Tracabiliteit

Traceerbaarheid is naast constante productkwaliteit en algemene voedselveiligheid een rode draad doorheen de productieketen.
Traceerbaarheid is de herkomst van het vlees kunnen garanderen.
Wij kunnen op onze beurt nagaan welke transporteur het dier heeft aangevoerd en wie de (laatste) afmester was. We "traceren" zelfs de krachtvoederleverancier.

Elk rund dat op ons bedrijf aankomt, is vergezeld van een identiteitskaart (oormerk). Daarop staat een uniek nummer per dier. Gedurende het volledige produktieproces van het vlees blijft dit nummer de basis van de traceerbaarheid.
We volgen dus de "voorgeschiedenis van het dier" van boer tot bord.

klik op het oormerk hieronder voor meer info indien u een volledig oormerk weet:

Voedselketen Informatie Formulier 2010

Vanaf 1 januari dienen minimaal 24 uur vooraf aan de levering van de dieren een VoedseKetenInformatie (VKI) formulier aanwezig zijn op de slachterij. Hierdoor is de slachterij in staat vooraf te controleren of de aan te voeren dieren aan onze kwaliteitseisen voldoen.

klik hier voor het VKI formulier varkens. (PDF bestand)

Klik hier voor het VKI formulier voor runderen (PDF Bestand)
Dit formulier dient u te faxen naar: 0165-511822,
tenminste 24 uur voor de levering

Als aanbieder van vee aan onze slachterij, dient u eenmalig een verklaring van levering in te leveren. Dit is verplicht vanaf 1 januari 2010.

klik hier voor het leveringsformulier. (PDFbestand)